sunnuntai 2. helmikuuta 2014

Ruokaa ja kuulumisia

Tänään aamulla ei meinannut jaksaa millään nousta ylös, mutta oli mun vuoro laittaa aamupalaa, kun avokki laittoi eilen. Ja tuon piti olla vielä ajoissa päivällä lähdössä työreissuun, joten ei auttanut muu kuin nousta keittämään aamupuurot ja kahvia. Syön arkena aina kaurapuuroa, marjoja ja raejuustoa. Raejuusto auttaa hyvin pitämään nälkää poissa ja saapahan heti aamusta vähän proteiinia. Viikonloppuisin tulee välillä syötyä mannapuuroa tai ruisleipää erilaisilla päällysteillä. 

Heitin miehen töihin ja pitihän sitä vähän halailla, kun ei viikkoon nähdä. Tulee olemaan hirmuinen ikävä! Mutta toisaalta ikävöintikin tekee ihan hyvää ja viikkokin menee nopeasti perjantaita odottaessa. Ja aina pienen tauon jälkeen näkeminen tuntuu ihanalta ja toista arvostaa vähän eri tavalla. :) Mekin ollaan nyt oltu kuin paita ja peppu viimeiset pari kuukautta, niin tämä pieni näkemättömyys virkistää varmasti. 

Kävin moikkaamassa serkkuani Meilahden sairaalassa ja voi jestas, miten iso paikka se on. Optimistisesti lähdin sen tarkempia selvittelemättä ajamaan sinne, koska kyllähän mä tiedän missä se on. Mutta kadun varteen ei saanut autoa parkkiin, kun perhanan lumikinokset olivat vallanneet kaiken tilan. Ajoin sitten jonnekin random parkkihalliin ja toivoin, että kolikot riittää pysäköinnin maksamiseen. Oma juttunsa oli sitten löytää sieltä kymmenien rakennusten joukosta oikea rakennus ja osasto, mutta lopulta pääsin serkun huoneeseen ja oli mukava käydä moikkaamassa. Toivottavasti hänellä rupeaa lääkitys vaikuttamaan ja pääsee kotiutumaan pian. Osastolla aika saattaa käydä aika pitkäksi.

Ruoaksi tein Tickle your fancy -blogin innoittama kanakeittoa, johon laitoin:
450g maustamattomia broilersuikaleita
2 sipulia
3 valkosipulin kynttä
paprikaa
2 rkl ihreää currytahnaa 

Kuullotin ensin sipulit öljyssä ja sitten paistoin niiden joukussa kanat ja paprikasilpun

2 porkkanaa raastettuna
pala inkivääriä raastettuna
1 tlk kookosmaitoa
vettä
kanaliemikuutio
chiliä 

Nämä sitten sekaan ja annoin porista noin 10 minuuttia

Lopuksi laitoin sekaan nuudeleita noin 70 grammaa ja keitin vielä muutaman minuutin. Lopuksi puristin limestä mehut keittoon ja tarkistin maun. 

Oli kyllä tosi hyvää ja tuota on nyt taas muutamaksi päiväksi jäljellä. Eipähän tarvii huomenna kokkailla lounasta. :) Nyt pitää odotella, että ruoka laskee ja pääsen harrastamaan jotain liikuntaa. Salille en jaksanut lähteä, mutta mietin, että käyn kävelyllä tai vähän hölkkäämässä ja teen jonkun pienen jumpan sen jälkeen.

Ei kommentteja:

Lähetä kommentti